Zentangles


Wat is Zentangle?

De Zentangle Methode  is ontwikkeld door Maria Thomas en Rick Roberts. Het is een gemakkelijk te leren, ontspannende, en erg leuke manier om prachtige beelden te creëren door het tekenen van gestructureerde patronen. We noemen deze patronen 'tangles'. Je creëert tangles  met combinaties van stippen, lijnen, gebogen lijnen, S-vormige lijnen en bollen. Deze eenvoudige vormen zijn de 'Elementaire Lijnen' in alle Zentangle  kunst. Deze patronen worden getekend op kleine stukjes papier, die we 'tiles'  ('tegels') noemen, omdat je ze samen kunt voegen tot mozaïeken.

Zentangle  kunst beeldt geen voorstelling uit en is niet gepland, zodat je je kunt concentreren op iedere lijn en je geen zorgen hoeft te maken over het resultaat. Er is geen boven of onder in Zentangle  kunst. In feite kun je heel gemakkelijk Zentangle  kunst creëren door je tile  te draaien terwijl je tanglet - waarbij je hand altijd in een ontspannen houding is. Om een tangle  te tekenen hoef je niet te weten hoe deze er uit gaat zien. Je hoeft alleen maar de stappen te weten. Het resultaat is een heerlijke verrassing.

Het maken van mooie beelden met de Zentangle Methode  verbetert je concentratievermogen, ontwikkelt je creativiteit, laat je zelfvertrouwen groeien en vergroot je gevoel van welzijn.

 

(Bron: de officiële Zentangle website)


Mijn Zentangles